fredag 25 maj 2012

West Coast Riot och mer därtill!

Väldigt mycket klättring sen senast! Bästa tiden på året månntro, kanske inte sett till förhållanden, men väder, temperatur och sällskap förgyller det mesta! En fyradagarsresa ner till västkusten fylld med sjukt fin klättring, goda vänner och sena kvällar byttes ut mot en vardag med möss, kandidatarbete och kaffe. Det kunder varit sämre just nu...

Fredag-måndag spenderades som sagt på västkusten, mestadels ute på Tjörn norr om Göteborg för att vara exakt. Sluttande tältplats, klättring från morgon till kväll och ömma höfter som resultat av natt efter natt på minimalt liggunderlag. Sjukt gött oavsett! För att slippa skriva 10 000 ord, vilket krävs om jag ska kunna summera allt, så blir det en lite hastigare variant.

Fredag
Roadtrip! Vi drog vid lunch, vädret var fint och humöret på topp. Vi anländer till Tjörnbroklippan sent på eftermiddagen och hinner med en hel del. Danskar med förklippta karbiner, blödande hälar och fin solnedgång stod på agendan. Gjorde en fruktansvärt fin 7a+ som passade mig som handen i handsken. Jag vet nu verkligen vad som passar mig bäst som klättrare: svagt överhängande leder, crimpers och gärna lite dynamiskt. Det var en grymt fin klippa!

Lördag
Icky sticky som man blir av att sova i fuktigt tält, jag lämnade sovsäcken sist av alla som vanligt och sedan begav vi oss mot Viks Kile. Lite smutsig klippa med bökig mark runtomkring, men klättringen var det inget fel på. Johan onsightade en hel del och jag kunde inte göra annat än njuta som säkrare. Alltid kul att få bevittna grym klättring live, inspiration kommer man aldrig få slut på! Kan även konstatera att mina Dragon-skor, grymma som få, är sjukt smärtsamma när det kommer till sva-klättring. Inte så konstigt kanske då skorna är skapade för brant överhäng, men men... Rebecca var krasslig och somnade i bilen, jag tog det ganska så lugnt jag med. Min mage är inte att leka med, det har jag lärt mig. Bäst att spara på krafterna!

Söndag
Vindön nästa! Massiv klippa med sjuka tak! En 25 meter hög 7a+ som jag är fruktansvärt sugen på att göra blev lite för mycket, det blev istället ytterligare en second go på en kortare led av samma grad. Allt som allt så gjorde jag allt på resan antingen på första försöket eller på second go. Det har kommit att bli något av min favorit att flasha eller onsighta, det här med projekt kräver tålamod. Onsight-klättring är banne mig underbart! Eftermiddag/kväll spenderades återigen på Tjörnbroklippan. Rebecca skickade en 6b+, sjukt starkt och stabilt! Alla presterade verkligen under helgen, plus att vi fick dricka öl och leka i solen.

Måndag
Hållsunga tror jag klippan hette. Fick äntligen jamma på riktigt (klockrena V-formade sprickor där handen verkligen fastnar, inget fjant!). Varmt satan, fullt med fästingar och en riktigt cool 6c+ som jag missade onsighten på tack vare grym orutin. Jag känner mig fortfarande lite som en nybörjare, man måste lära sig alla aspekter med att klättra, inte bara att kunna vara stark i fingrarna. Psyket är något jag behöver jobba mer på. Vi åker hem som vinnare alla tre, får spontana fnitter-anfall lite då och då tack vare tröttheten och landar i Linköping sent. Duschen som kom att följa var gudomlig. Bilder togs, jag hoppas kunna dela med mig av dem inom en snar framtid!


Lite vila på det och sedan på't igen direkt! Sjöända är perfekt på varma dagar, så igår (torsdags) var det dags. Johan trippade igenom cruxet på Grovius Maximus (7c) som om det inte vore någonting och jag satte Tower of Power (7b) på andra presset. Glädjen är tillbaka, suget likaså! Hoppas att sommaren kan bjuda på bra klättring, det lär bli minst en roadtrip ner till Johan och de lokala klipporna.

Sitter nu med kaffet i handen och njuter av solen. Kandidatarbetet är mer eller mindre klart, det blir öl ikväll och jag känner mig starkare än någonsin. Life is good!

EDIT: Haha, så här känns det banne mig ibland! För mycket klättring, jag får inte med allt! Tur att man inte har mer än tre läsare då ;)

http://www.quickmeme.com/meme/3oilww/

2 kommentarer:

  1. Har du räknat läsarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte direkt, men jag skulle tro att det inte är många :)

      Radera